Novi pravilnik YFC foruma - par reci

Dobrodoshli / Welcome to the YFC forum

Moderator: Mod team

Novi pravilnik YFC foruma - par reci

Postod dvv » Ned 25 Feb, 2007 9:53 pm

Postovani clanovi YFC foruma, kolege i prijatelji,

Obavestavamo vas da je forum doziveo nekoliko veoma vaznih izmena u odnosu na prethodno stanje. Ukratko, evo najbitnijih izvoda iz novog pravilnika koji pocinje da vazi od ponedeljka, 26.2.2007:

Sa sistema rukovodjenja forumom od strane malog broja ljudi, sistem upravljanja je preorijentisan na jasnu podelu izmedju moderatora i administratora. Moderatori cine najsiri krug upravljaca i sve izmene se donose demokratskim, tajnim glasanjem, pri cemu adimnistratori imaju po jedan glas, kao i moderatori. Tek u slucaju nemogucnosti da se donese odluka, administratori posebnim glasanjem donose konacnu u neopozivu odluku;

Usled bitno povecanog broja clanova, i shodno tome daleko veceg broja poruka, moracemo svi, racunajuci i administratore, da povedemo vise paznje o porukama, kako po sadrzaju, tako i po formi. Pravilnik jasno definise kakve poruke treba da budu; nepridrzavanje ce dovesti do brisanja poruka. Ovo pravilo vazi sa sve, pa ce moderatori ravnopravno brisati i poruke adiministratora i drugih moderatora ukoliko za time ima potrebe;

Mole se svi clanovi foruma da se posebno pridrzavaju pravila oko postavljanja slika. Najveci dozvoljeni format slike je 600x450 piksela (4:3 format), za sve vece samo mali linkovi ka nekom drugom mestu gde se nalaze slike u drugacijim formatima. Sve u suprotnosti sa ovim ce biti brisano.

Mole se svi clanovi foruma da potpise drze kratkim, ne vise od 2 reda, i da u potpise ne stavljaju bilo sta drugo sem staticnih slika u 160x90 piksela (16:9 format). Sve animacije ce biti brisane! Vodite racuna da nemaju svi “broadband” veze kao sto su ADSL i slicno, i da razne animacije samo otezavaju ucitavanje vecini koja ima obicne “dial-up” veze.

Mole se svi clanovi foruma da se uzdrze od psovanja i vulgarnosti. To su ionako postapalice, a posto verujemo da je vecina clanstva potpuno pismena i da ima sta da kaze, ne vidimo razlog za tolerisanje vulgarnosti i opscenosti. Zadrzimo nivo koji smo stekli.

Svi clanovi, racunajuci moderatore i administratore, imaju rok od 7 (sedam) dana da svoje licne postavke na forumu prilagode novom pravilniku. Ciscenje foruma ce otpoceti u utorak, 6.3.2007; mi se nadamo da ce trajati jako kratko usled nedostatka posla.

Uvodi se institucija zalbe, potpuno nova kategorija. Ukoliko smatrate da su vam poruke nepravedno obrisane, ili mislite da neki moderator ili administrator ima nesto licno protiv vas, mozete podneti zalbu nekom od administratora, po vasem izboru. Vasa zalba ce biti razmotrena i bicete obavesteni o donetoj odluci putem privatne poruke.

Moderatori foruma su (abecedno):
Bjov
Kobatz
LuccaGabazzi
Lucky
Miljan
Stef
Uros Piperski
Yugo_Turbo


Administratori foruma su (abecedno):
dvv
Mire (samo za tehnicka pitanja funkcionisanja foruma)
Stef
Uros Piperski


Ovim forum prelazi iz kategorije malog u kategoriju srednjeg foruma.

Svim clanovima hvala za doprinos bez koga ne bismo danas stigli dokle jesmo.

Neka nam je svima sa srecom!
Ета жизњ, бејби! Such is life, baby!
Korisnikov avatar
dvv
Father Torque
 
Postovi: 4269
Pridružio se: Uto 03 Okt, 2006 2:11 pm
Lokacija: Palilula, Beograd

Povratak na Dobrodosli na YFC! / Welcome to YFC!

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron